4 In Böcker

Tidiga mornar & resultatet på min första Read A Thon

Sen kl 7 har jag & Melody varit vakna & vi gick direkt ner till nedervåningen så att inte Isabelle & Nico vaknar. Så här har vi fått göra nu sen i helgen, för Melody har börjat vakna så tidigt. Vanligtvis vid ledighet så kan vi ändå få sova till  kl 8-9 tiden, men nu har hon vaknat mellan 6-7.

Men av nån anledning så orkar jag ta mig upp trots att jag somnat sent på kvällen eller nån gång efter midnatt, tror det kan bero på att man har inga tider eller jobb att passa. Det är inte mig emot att gå upp tidigt, för på så vis får man mer tid av dagen :) Tidigare år så ställde alltid Nico alarm vid 9 tiden på semestern, innan vi fick Melody för att vi inte skulle sova till fm.

Haft långledigt över helgen & idag börjar officiellt min semester

Vi har haft en trevlig helg & en lugn start på den här veckan så här långt. Mycket sol & bad har det blivit, för vi hade så härligt & varmt väder i helgen. Melody mår bättre ifrån sin förkylning, hon är piggare, äter bra igen & är sig själv igen. Lite snorig ännu, men är bra för övrigt.

Igår åkte Patrik till Göteborg för att vara hos sin faster i ett par dagar, så just nu är det vi fyra hemma.

Jag har även läst mycket då jag deltog i en Read A Thon under helgen, där man skulle läsa 24 h på 48 h. Det gick väl så där för mig, jag är ju inte alls van att läsa så mycket :) Men känner mig ändå stolt över att jag klarade sammanlagt lite över 17 h läsning. Nico har varit förstående vilket jag nämnde när jag skrev om detta före helgen. Men jag klarade inte av att gå all in & verkligen satsa på 24 h, utan jag valde inställningen till att läsa det jag vill, orkar & kan.

De böcker jag lyssnade på & läste var:

böcker

Geekerella av Ashley Poston var första ljudbok jag lyssnade på & det var inte riktigt en bok för mig, jag lyssnade klart på den men kände att det var ingen bok som passade mig. Så den fick 2 stjärnor utav 5.

I see London, I see France av Sarah Mlynowski blev andra ljudboken & den var riktigt bra. En perfekt bok att läsa eller lyssna på nu under sommaren, man får chansen att drömma sig bort lite :) Jag tyckte den var väldigt bra att lyssna på & uppläsaren som heter Saskia Maarleveld (Storytel) gör att det är enkelt att hänga med & sen är boken i sig väldig trevlig. Jag gav boken 5 stjärnor av 5.

The Shining av Stepheen King läste jag ut, då jag var halvvägs in i boken innan & tyckte det var passande att få läst klart den i helgen. Finns inte så mycket att säga om den, för det är ju en modern klassiker som de flesta av oss känner till :) Personligen så tycker jag faktiskt att filmen är bättre. Boken är för det första väldigt lång, det är en bit över 500 sidor & lite i det längsta för att vara en bok som ska kunna hålla kvar mitt intresse.

Det var svårt att fokusera under hela lästiden av den boken, för i böckerna får man ju med sig mycket mer detaljer & även om det är bra i de flesta fall jämfört med filmerna, så kan det ibland bli lite långdraget i några fall. Så kände jag med den här, att det blev lite långdraget. Jag gav boken 3 stjärnor av 5.

Eliza and her Monsters by Francesca Zappia är en bok som har stått på hyllan sen i maj & valde att påbörja den & jag hann läsa ungefär halva tills jag sen valde att avsluta mitt läsande i söndags. Alltså den här boken är underbar. Jag är inte alls mycket för serietidningar & sånt & boken handlar om Eliza som tecknar & har en webbsida om sin serie som hon har skapat, hon har inte så mycket vänner men till slut så börjar det en kille i hennes skola som råkar känna till hennes serie & webbsida & har samma intresse.

Den är väldigt härlig tycker jag & i måndags så längtade jag faktiskt till att få fortsätta läsa den. Jag blev snabbt fast i den. Det här är verkligen ett exempel på bladvändare för mig :) Jag har lite kvar av boken, men fortsätter den lika bra som hittills så blir det garanterat 4 eller 5 stjärnor.

 

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Mirre
  25 juli, 2017 at 11:39

  Oh skönt att din semester börjar nu =D

 • Reply
  Emilia
  26 juli, 2017 at 22:30

  Skönt med semester! Och tycker ändå det är duktigt att läsa 17h av 24h på 48h (blev det rätt där? hehe) när man egentligen inte brukar läsa :D

  • Reply
   Jeanette
   31 juli, 2017 at 07:47

   Jag kände mig väldigt nöjd med det resultatet :)

 • Reply
  Mirre
  31 juli, 2017 at 13:55

  Oj svårt tycker jag, jag som knappt kan ha en blogg igång då intresset svalnat, men jag skulle satsa på en blogg, och inte ha fler igång, det blir bara mer press, gör det något om du skriver om flera ämnen i samma blogg? =D

 • Leave a Reply