2 In family life

Mammaledigheten är slut

Ja, nu är alltså mammaledigheten slut med Melody. Idag börjar hon på ”riktigt” på förskolan, fast hon vart där 14 dagar redan men nu börjar dem längre dagarna för henne utan sin mamma och pappa. Snyft, vad det lät sorgligt :( Nä, men det känns bra för hon verkar trivas fint där så den biten vet jag inte kommer vara några problem.

Men för min del känns det lite trist såklart, kommer sakna att få umgås med henne om dagarna. Visst är jag ju ledig emellanåt på vardagarna sen också men det blir ju inte detsamma. Nu börjas det ju igen att det blir kvällar och helger då jag ska vara borta och jobba, så jag kommer sakna det att inte vara hemma varje kväll och inte kunna vara med dem varje helgdag.

Isabelle är jätteglad, för hon har verkligen väntat på detta med att få vara fritids. När jag var hemma före Melody föddes och när hon var bebis, så var Isabelle inte så nöjd när hon inte kunde stanna kvar efter skolan och leka. Nu har hennes bästa kompis haft fritids ett tag, så det har inte underlättat precis :) Så hon är väldigt glad att få börja där idag.

Kan ju uppdatera er med att både Isabelle och Melody är friska från magsjukan som dem åkte på precis innan helgen. Väldigt skönt är det också att ingen av oss andra har smittats…ännu :) Så jag hoppas att det inte blir nåt mer utbrott den närmaste tiden. Hade känts lite jobbigt att behöva vabba eller sjukskriva mig det första jag gör när jag ska återgå till jobbet.

Kl 11 ska jag lämna Melody och sen ska jag traska ner till stan, tänkte ta mig en lunch där för sen 12.30 ska jag ta bussen till ett annat äldreboende för vi ska börja vårt arbetspass med att ha lyftteknik innan vi ska påbörja kvällsskiftet. Vi får en sån uppdatering årligen när det kommer till lyftteknik. Inte så dumt att få lägga till en komptimme, för det är verkligen inte lätt att få sån extratid när man jobbar heltid.

Har precis fått i mig lite frukost och Melody har druckit litegranna majsvälling. Hon har tappat lite aptit för mat och det är inte så konstigt. Hon är ändå nöjd och pigg, men det kanske kan dröja några dagar innan hon får tillbaka matlusten. Klockan går och jag får ta och göra mig i ordning, för jag ska då inte hem emellan efter jag lämnat henne.

Önskar er en bra dag!

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Mirre - Sweetwords
  7 februari, 2017 at 12:19

  Skönt att de är friska från den nu hua hemska sjukdom

  • Reply
   Jeanette
   7 februari, 2017 at 23:11

   Ja verkligen. Det är tur det går över ganska fort.

  Leave a Reply